
ԿԳՄՍՆ 19.10.2018թ 1401-Ա/2 հրամանով 2018-2019 ուսումնական տարվանից ուսումնական հաստատությունում ներդրվել է փորձարարական երկակի /դուալ/ համակարգ «Խոհարարական գործ՝ խոհարար» մասնագիտությամբ՝ հիմնական կրթության հիմքով։
Դուալ կրթության կարևորությունը
- Ուսուցման հիմքում ընկած է կրթական հաստատության և գործատու կազմակերպության սերտ համագործակ-ցությունը, համատեղ պատասխանատվության և պարտականությունների ստանձնումը
- Հստակեցված են ԴՈՒԱԼ ուսուցման կազմակերպման մասնակիցները և նրանց պատասխանատվության շրջանակ
- Կրթական ծրագիրը ուղղված է հիմնականում գործնական ուսուցման միջոցով աշխատաշուկայի պահանջներին համապատասխան մասնագիտական կարողությունների ձևավորմանը
- Ուսանողն իր ուսումնառությունն իրականացնում է երկու վայրում՝ ուսումնական հաստատությունում և գործնական ուսուցման գերակշռող մասը՝ ձեռնարկությունում
Գործատուների հետ իրականացվում է
- ուսումնական պլանների մշակում, ուսուցման կազմակերպում, արդյունքների ամփոփում, ստուգարքների անցկացում
- ուսանողների մասնագիտական զբաղվածության խթանում՝ գործնական և լսարանային ուսուցման համադրությամբ
- ուսումնառության որակի բարձրացում, որի շնորհիվ կնվազի երիտասարդների գործազրկության մակարդակը
- ուսանողների ընտրություն և աշխատանքի ընդունում
- համագործակցության արդյունավետության բարձրացում
Դուալ կրթության առավելությունը
- Աշխատանքի առաջարկի և պահանջարկի հավասարակշռություն
- աշխատանքային միջավայրին ինտեգրված, աշխատաշուկայում մրցունակ շրջանավարտ
ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ