Դուալ կրթություն

1

ԿԳՄՍՆ  19.10.2018թ 1401-Ա/2 հրամանով 2018-2019 ուսումնական տարվանից ուսումնական հաստատությունում  ներդրվել է  փորձարարական երկակի /դուալ/ համակարգ  «Խոհարարական գործ՝ խոհարար» մասնագիտությամբ՝ հիմնական կրթության հիմքով։ 

 

Դուալ կրթության կարևորությունը

  • Ուսուցման հիմքում ընկած է կրթական հաստատության  և գործատու կազմակերպության սերտ համագործակ-ցությունը, համատեղ պատասխանատվության  և պարտականությունների ստանձնումը
  • Հստակեցված են ԴՈՒԱԼ ուսուցման կազմակերպման մասնակիցները և նրանց պատասխանատվության շրջանակ
  • Կրթական ծրագիրը ուղղված է հիմնականում  գործնական ուսուցման միջոցով աշխատաշուկայի պահանջներին  համապատասխան մասնագիտական կարողությունների ձևավորմանը
  • Ուսանողն իր ուսումնառությունն իրականացնում է երկու վայրում՝ ուսումնական հաստատությունում և գործնական ուսուցման գերակշռող մասը՝ ձեռնարկությունում

Գործատուների հետ իրականացվում է 

  • ուսումնական պլանների մշակում, ուսուցման կազմակերպում, արդյունքների ամփոփում, ստուգարքների անցկացում 
  • ուսանողների մասնագիտական զբաղվածության խթանում՝ գործնական և լսարանային ուսուցման համադրությամբ 
  • ուսումնառության  որակի բարձրացում, որի շնորհիվ կնվազի երիտասարդների գործազրկության մակարդակը 
  • ուսանողների ընտրություն  և աշխատանքի  ընդունում 
  • համագործակցության արդյունավետության բարձրացում 

Դուալ կրթության առավելությունը

  • Աշխատանքի առաջարկի և պահանջարկի  հավասարակշռություն 
  • աշխատանքային միջավայրին ինտեգրված, աշխատաշուկայում մրցունակ շրջանավարտ

ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ

 

 

Առնչվող փաստաթղթեր

Պրակտիկայի օրագրի նմուշ

Ներբեռնել

Պայմանագրի նմուշ

Ներբեռնել