
ԻՍԿ ԴՈՒ ՏԵՂՅԱ՞Կ ԵՍ
Հայտարարություններ
Դասի նպատակներն էին ցուցադրել ուսանողների ստացած գիտելիքները և արդի խոհարարության վերաբերյալ կատարված հետազոտական աշխատանքները, զարգացնել համագործակցելու և թիմում աշխատելու կարողություններ, ստեղծել միջառարկայական կապ համակարգչային օպերատորություն մոդուլի հետ:
Ուսանողները նախօրոք կատարել էին հետազոտական աշխատանքներ՝ զուգահեռներ տանելով ավանդական և ժամանակակից խոհարարության միջև: Շեշտադրելով հայկական խոհանոցը՝ նրանք պատրաստել էին հանձնարարված թեմայի վերաբերյալ սահիկաշար:
Հետազոտական աշխատանքի ցուցադրությունն ուղեկցվեց խոհարարության վերաբերյալ օգտակար խորհուրդների, հայկական կերակրատեսակների՝ ղափամայի, հարիսայի և այլնի պատրաստման ձևերի ու եղանակների նկարագրմամբ:
Ուսանողների արագ կողմնորոշման կարողությունները ստուգելու համար նրանց առաջադրվեց ներկայացնել ցուցադրվող խոհանոցային պարագաների ու սարքերի անվանումները, համալրող մասերը և օգտագործման նպատակները:
Տեսական գիտելիքները գործնականում կիրառելու նպատակով ուսանողները բաժանվեցին աշխատանքային խմբերի՝ ըստ հանձնարարությունների: Խմբերը տրված առաջադրանքները կատարեցին վարժ` պահպանելով սանիտարիայի և հիգիենայի նորմերը և պատրաստման տեխնոլոգիան:
Դասն արդյունավետ և նպատակային էր, որը խթանեց ուսանողների ինքնուրույն հետազոտական կարողությունների և ճանաչողական հետաքրքրությունների զարգացմանը:
Դասավանդող՝ Մ. Լավազանյան
Designed and developed by Brain Fors