
ՄԻԱՑԵ՛Ք ՄԵԶ ԵՎ ԲԱՑԱՀԱՅՏԵ՛Ք ՁԵՐ ՀՆԱՐԱՎՈՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ՄԵՐ ՈՒՍՈՒՄՆԱՐԱՆՈՒՄ…
Նորություններ
Դասի նպատակն էր համատեղել ուսանողների ձեռք բերած տեսական գիտելիքները գործնական կարողությունների հետ, զարգացնել հետազոտական հմտություններ, հարստացնել մասնագիտական գիտելիքներով և ուսանողներին ներգրավել թիմային աշխատանքի մեջ:
Դասի սկզբում ներկայացվեց թեման և նպատակները:
Սահիկաշարի օգնությամբ ներկայացվեց իտալական խոհանոցի առանձնահատկությունները, լայն կիրառություն գտած սննդամթերքների տեսակները, ինչպես նաև իտալական խոհանոցին բնորոշ ուտեստների անվանումները՝ թվարկելով բաղադրիչները և դրանց պատրաստման եղանակները:
Դասի գործնական փուլում երկու ուսանող պատրաստեցին “Կարբոնարա” ուտեստը և “Պեստո” սոուսը: Գործնական կարողությունների ցուցադրմանը զուգահեռ ուսանողները մանրամասն ներկայացրին ուտեստի պատրաստման հաջորդականությունը: Ուսանողները բավականին վարժ կատարեցին անհրաժեշտ սննդամթերքների նախապատրաստման, մեխանիկական և ջերմային մշակման գործընթացները՝ պահպանելով սանիտարահիգիենիկ նորմերը և պատրաստման տեխնոլոգիան:
Կազմակերպիչ՝ Մ. Լավազանյան
Designed and developed by Brain Fors