«Հայկական խոհանոց և նրա կերակրատեսակները» թեմայով բաց դաս

Դասի նպատակն էր ներկայացնել ազգային խոհանոցի պատմությունը, առանձնահատկությունները, ինչպես նաև ազգային ավանդական կերակրատեսակները՝ պատրաստման եղանակներով և գործընթացի բովանդակալից նկարագրությամբ:

Դասը մեկնարկվեց ազգային ոգով ներշնչված նախաբանով. «Խոհանոցը ազգային մտածողության և մշակույթի մի մաս է, որտեղ խոհարարը խորհում է և ստեղծագործում»:

Առավել հետաքրքիր էր ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի մարդկության ոչ նյութական մշակութային ժառանգության՝ «Լավաշ» հացի պատրաստման, մշակման և նշանակության մասին տեսանյութը: Անդրադարձ կատարվեց նաև ազգային խոհանոցի զարգացման պատմությանը, որը համեմվեց ազգային բանահյուսական տարրերով:

Ցուցադրվեց նաև սովորողների կողմից ստեղծված թեմատիկ տեսանյութեր՝ գրագետ և բովանդակալից մեկնաբանություններով: Տպավորիչ էր նաև հայկական ավանդական կոլորիտային խեցեղենով զարդարված սեղանը, որտեղ ներկայացված ազգային խոհանոցի տարատեսակները՝ տոլման, պանրխաշը, տհալը, ղափաման, հարիսան, կոլոնդրակը, մրգաչրերը, թանը և ղոշաբը առավել արտահայտիչ և «անուշահամ» դարձրին թեմատիկ դասը:

Փնտրել

Նյութեր

Image

ՇՆՈՐՀԱՎՈ՛Ր ՏՈՆԴ, ՍԻՐԵԼԻ՛ ՈՒՍԱՆՈՂ․․․

Նորություններ

Image

ERASMUS+ ԾՐԱԳՐԻ ՇՐՋԱՆԱԿՆԵՐՈՒՄ RENFORCE ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ՆԱԽԱԳԾԻ ՀԱՅԱՍՏԱՆՅԱՆ ԵՎ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԳՈՐԾԸՆԿԵՐՆԵՐԸ ՀՅՈՒՐԸՆԿԱԼՎԵՑԻՆ ԳՅՈՒՄՐՈՒ ԹԻՎ 4 ԱՐՀԵՍՏԱԳՈՐԾԱԿԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱՐԱՆՈՒՄ

Նորություններ

Image

ԳԵՆԴԵՐԱՅԻՆ ԽՏՐԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՂԹԱՀԱՐՄԱՆՆ ՈՒՂՂՎԱԾ ԶԵԿՈՒՅՑ-ՔՆՆԱՐԿՈՒՄ

Նորություններ

Image

ԹԱՐԳՄԱՆԻՉՆԵՐԻ ԹՈՂԱԾ ՈՍԿԵ ԺԱՌԱՆԳՈՒԹՅՈՒՆԸ

Նորություններ

Image

Մասնակցություն «Կրթե՛նք և շրջանառե՛նք» ուսուցողական աշխատարանին

Նորություններ