Համաշխարհային խոհանոցի զարգացման փուլերը

«Խոհարարական գործ» մասնագիտության առաջին կուրսի ուսանողների համար նախատեսվել է իրականացնել մասնագիտական ֆիլմաշարի դիտում-քննարկում, տարբեր ժամանակաշրջանների խոհարարության զարգացման  պատմության տարբեր փուլերի վերաբերյալ։ Հետաքրքրաշարժ ֆիլմերը ներառում են անառարկելի տեղեկատվություն անտիկ ժամանակաշրջանից մինչև հեղափոխություն։

Դասավանդող մասնագետի կողմից հանգամանալից ներկայացվեց վերոնշյալ դարաշրջանների «խոհանոցային արվեստի» զարգացման փուլերն իրենց առանձնահատկություններով։

Ուսանողներին առավել հետաքրքրական էր ազնվազարմ խավի ներկայացուցիչների նրբաճաշակ քիմքի համար նախատեսված կերակրատեսակների պատրաստման եղանակները և վերջիններիս յուրատիպ մատուցման ձևերը։ Նրանք տեսաֆիլմի միջոցով բացահայտեցին խոհարարական մի շարք գաղտնիքներ՝ տարբեր տեխնոլոգիաների, սարքավորումների և բաղադրատոմսերի վերաբերյալ։ Մասնավորապես ուշագրավ էր աշխարհում հայտնի ուտեստների ծագումնաբանության բացահայտումը, որոնց նախապատմությունը սկսվում է դեռևս Հռոմեական կայսրությունից. օրինակ՝ ֆրանսիական համադամ ուտեստ ՛՛Ֆուագրայի՛՛ հայրենիքը համարվում է Հռոմը։

Ֆիլմի դիտման ավարտին ծավալվեց մասնագիտական ինտերակտիվ քննարկում, և ապագա խոհարարներն իրենց տեսակետներն ու կարծիքները հայտնեցին թեմատիկ ֆիլմի կարևորության մասին։

Փնտրել

Նյութեր

Image

ՇՆՈՐՀԱՎՈ՛Ր ՏՈՆԴ, ՍԻՐԵԼԻ՛ ՈՒՍԱՆՈՂ․․․

Նորություններ

Image

ERASMUS+ ԾՐԱԳՐԻ ՇՐՋԱՆԱԿՆԵՐՈՒՄ RENFORCE ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ՆԱԽԱԳԾԻ ՀԱՅԱՍՏԱՆՅԱՆ ԵՎ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԳՈՐԾԸՆԿԵՐՆԵՐԸ ՀՅՈՒՐԸՆԿԱԼՎԵՑԻՆ ԳՅՈՒՄՐՈՒ ԹԻՎ 4 ԱՐՀԵՍՏԱԳՈՐԾԱԿԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱՐԱՆՈՒՄ

Նորություններ

Image

ԳԵՆԴԵՐԱՅԻՆ ԽՏՐԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՂԹԱՀԱՐՄԱՆՆ ՈՒՂՂՎԱԾ ԶԵԿՈՒՅՑ-ՔՆՆԱՐԿՈՒՄ

Նորություններ

Image

ԹԱՐԳՄԱՆԻՉՆԵՐԻ ԹՈՂԱԾ ՈՍԿԵ ԺԱՌԱՆԳՈՒԹՅՈՒՆԸ

Նորություններ

Image

Մասնակցություն «Կրթե՛նք և շրջանառե՛նք» ուսուցողական աշխատարանին

Նորություններ