
ԴԱՐՁԻՐ ՀԱՄԻ ՎԱՐՊԵՏ՝ ԸՆՏՐԵԼՈՎ ԽՈՀԱՐԱՐԻ ՄԱՍՆԱԳԻՏՈՒԹՅՈՒՆԸ
Հայտարարություններ
Դասի նպատակն էր խորացնել ուսանողների ձեռք բերած գիտելիքները համաշխարհային խոհանոցի առանձնահատկությունների վերաբերյալ, մանրամասն ու հանգամանորեն ուսումնասիրել հասարակության կողմից առավել արժևորված ու մշակութաբանական երանգավորում հաղորդող ուտեստների ծագումնաբանությունը: Խոհարարական III կուրսի վարպետ-դասախոս Հ. Մաղաքյանի մասնագիտամեթոդական արդյունավետ դասավանդման և աշխատահեն կրթության վրա հենված ուսուցման շնորհիվ ուսանողների մոտ առկա էր տեսական հիմնարար գիտելիքներ, որոնք կիրառվում էին գործնական աշխատանքների անհատական և թիմային գործընթացներում՝ ձևավորելով մասնագիտական կարողություններ ու հմտություններ, որտեղ համատեղվել էին արագ կողմնորոշվելու, ժամանակի մեջ անկաշկանդ ու խելամիտ տեղավորվելու, գեղագիտական ճաշակ ընկալելու խոհարարական նպատակային լուծումները: Դասին մեծ ոգևորությամբ ու հետաքրքրությամբ հետևող ներկա ուսանողները համտեսեցին մասնակիցների պատրաստած իտալական «Տիրամիսուն» և իսպանական տաք շոկոլադով աղանդերը :
Բաց դասը ծառայեց իր նպատակին. ուսանողները պահպանելով անվտանգության կանոնները և սանիտարահիգիենիկ նորմերը՝ կարողացան հմտորեն շահագործել խոհարարական անհրաժեշտ սարքավորումները, վարժ և ինքնավստահ թափանցեցին համաշխարհային խոհանոցի բազմաշերտ գաղտնարանները՝ համաշխարհային մշակույթում մեր ազգայինը արժևորելով ու կատարելագործելով:
Designed and developed by Brain Fors