«Համաշխարհային խոհանոցի գաղտնիքները»

Դասի նպատակն էր խորացնել ուսանողների ձեռք բերած գիտելիքները համաշխարհային խոհանոցի առանձնահատկությունների վերաբերյալ, մանրամասն ու հանգամանորեն ուսումնասիրել հասարակության կողմից առավել արժևորված ու մշակութաբանական երանգավորում հաղորդող ուտեստների ծագումնաբանությունը: Խոհարարական III կուրսի վարպետ-դասախոս Հ. Մաղաքյանի մասնագիտամեթոդական արդյունավետ դասավանդման և աշխատահեն կրթության վրա հենված ուսուցման շնորհիվ ուսանողների մոտ առկա էր տեսական հիմնարար գիտելիքներ, որոնք կիրառվում էին գործնական աշխատանքների անհատական և թիմային գործընթացներում՝ ձևավորելով մասնագիտական կարողություններ ու հմտություններ, որտեղ համատեղվել էին արագ կողմնորոշվելու, ժամանակի մեջ անկաշկանդ ու խելամիտ տեղավորվելու, գեղագիտական ճաշակ ընկալելու խոհարարական նպատակային լուծումները: Դասին մեծ ոգևորությամբ ու հետաքրքրությամբ հետևող ներկա ուսանողները համտեսեցին մասնակիցների պատրաստած իտալական «Տիրամիսուն» և իսպանական տաք շոկոլադով աղանդերը :
Բաց դասը ծառայեց իր նպատակին. ուսանողները պահպանելով անվտանգության կանոնները և սանիտարահիգիենիկ նորմերը՝ կարողացան հմտորեն շահագործել խոհարարական անհրաժեշտ սարքավորումները, վարժ և ինքնավստահ թափանցեցին համաշխարհային խոհանոցի բազմաշերտ գաղտնարանները՝ համաշխարհային մշակույթում մեր ազգայինը արժևորելով ու կատարելագործելով:

Փնտրել

Նյութեր

Image

ՇՆՈՐՀԱՎՈ՛Ր ՏՈՆԴ, ՍԻՐԵԼԻ՛ ՈՒՍԱՆՈՂ․․․

Նորություններ

Image

ERASMUS+ ԾՐԱԳՐԻ ՇՐՋԱՆԱԿՆԵՐՈՒՄ RENFORCE ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ՆԱԽԱԳԾԻ ՀԱՅԱՍՏԱՆՅԱՆ ԵՎ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԳՈՐԾԸՆԿԵՐՆԵՐԸ ՀՅՈՒՐԸՆԿԱԼՎԵՑԻՆ ԳՅՈՒՄՐՈՒ ԹԻՎ 4 ԱՐՀԵՍՏԱԳՈՐԾԱԿԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱՐԱՆՈՒՄ

Նորություններ

Image

ԳԵՆԴԵՐԱՅԻՆ ԽՏՐԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՂԹԱՀԱՐՄԱՆՆ ՈՒՂՂՎԱԾ ԶԵԿՈՒՅՑ-ՔՆՆԱՐԿՈՒՄ

Նորություններ

Image

ԹԱՐԳՄԱՆԻՉՆԵՐԻ ԹՈՂԱԾ ՈՍԿԵ ԺԱՌԱՆԳՈՒԹՅՈՒՆԸ

Նորություններ

Image

Մասնակցություն «Կրթե՛նք և շրջանառե՛նք» ուսուցողական աշխատարանին

Նորություններ