Այցելություն «Կասկատա» ռեստորան
Ս/թ նոյեմբերի 13-ին Գյումրու թիվ 4 արհեստագործական պետական ուսումնարանի «Խոհարարական գործ՝ խոհարար» մասնագիտությամն միամյա կուրսի 20 ուսանողներ այցելեցին Գյումրու «Կասկատա» ռեստորան:
Նպատակն էր.
• ծանոթանալ
- Գյումրիում գործող հասարակական սննդի ոլորտի կազմակերպություններին,
- ռեստորանի խոհանոցում տիրող աշխատանքային ոճին,
- խոհանոցի կահավորմանը, արտադրական խոհանոցային նոր սարքավորումներին և պարագաներին,
• համագործակցել ռեստորանի հետ:
Ռեստորանի գործադիր տնօրեն Ս.Աղաբաբյանը ուսանողներին ներկայացրեց «Կասկատա» ռեստորանի ստեղծման պատմությունը, կազմակերպութան աշխատանքային ոճի առանձնահատկությունները:
Խոհարարի կողմից ուսանողներին ներկայացվեց խոհանոցի ճիշտ կահավորման նորմերը, խոհանոցային /արտադրական/ ժամանակակից սարքավորումներն ու պարագաները, ինչպես նաև դրանց աշխատանքի սկզբունքները: Ծանոթացան նաև պատվերի համար նախատեսված սարքի աշխատանքի սկզբունքներին և պատվերի ընդունման և հանձման կարգին:
Այցելությունից հետո ոսանողները քննարկեցին իրենց սեփական տեսակետներն ու կարծիքները այցելություն մասին:
Վարպետ Մ.Լավազանյան